16 februari 2012

Taken by Trees till Secretly Canadian

Viktoria Bergsmans soloprojekt Taken By Trees har skrivit avtal med det amerikanska bolaget Secretly Canadian. Den förra Concretessångerskan turnerar inom kort i USA.

Viktoria Bergsman uppmärksammades brett först som frontperson I gruppen The Concretes och senare som gäst i Peter Bjorn & Johns internationella hit Young Folks. Soloprojektet som följde sedan Bergsman lämnat The Concretes – Taken By Trees – har hittills släppt två album och har nu skrivit avtal med bolaget Secretly Canadian.

– Jag är verkligen exalterad av att jobba med Secretly Canadian. Jag beundrar hur eftertänksamma de är innnan de gör avtal med någon. Jag tror det är en följd av hur mycket dedikation och hårt arbete det krävs för att leverera något riktigt speciellt, säger Bergsman.

Bergsman, som på sistone samarbetat med bl.a. Korallreven och Studio – följer upp avtalet med att först framträda i Los Angeles – Bootleg Bar, 2 mars – och därefter på South By Southwest i Austin.

Lars Nylin