10 februari 2012

v.6 Laleh regerar albumlistorna

Efter höstens medverkan i tv-serien Så mycket bättre har Laleh fångat in den stora svenska publiken och för andra veckan toppar hon överlägset albumlistan med nya Sjung [Metronome / Warner Music]. Ansiktet övertar singellistans förstaplats med Äckligt [Ansiktet / Universal Music]. Högsta nykomlingar på albumlistan är Mustasch och Ida Long, och på samlingslistan går Lugna favoriter 2012 [EVA / Sony Music] in på andra plats.

Den här veckan har Laleh Sjung sålt nästan dubbelt så mycket som albumlistans tvåa First Aid Kit The Lion’s Roar [Wichita / Border]. Leonard Cohen Old Ideas [Columbia / Sony Music] på plats 3 får sig se passerade av de svenska systrarna, som dessutom är högsta nykomlingar på singellistan – där deras Emmylou gör entré på plats 33.

Albumlistans högsta nykomling är Mustasch Sounds Like Hell, Looks Like Heaven [Gain / Sony Music] på plats 4. Näst högsta nykomling är Ida Long, som i höstas toppade midprice-listan med In Dark Woods EP. Ida Longs debutalbum Walk Into The Fire [Stupid Dream Records / Despotz / Cosmos-Playground] gör entré på plats 11, bara 0,01 procent listandelar (!) bakom Adele 21 [XL / Cosmos-Playground] på plats 10.

På plats 14 gör Lana Del Ray Born To Die [Polydor / Universal Music] entré. Paul McCartney Kisses On The Bottom [Concord / Universal Music] debuterar på plats 29, Imperial State Electric Pop War – Transparent Vinyl [Psychout Records / Sound Pollution] på plats 37 och Mark Lanegan Band Blues Funeral [4AD / Cosmos-Playground] på plats 48.

På singellistan övertar Ansiktet Äckligt [Ansiktet / Universal Music] förstaplatsen från Avicii Levels [Veratone / Universal Music] som petas ner till plats 4, med även Norlie & KKV Tröjan du hatar [Fantabolous Music / Universal Music] och Michel Teló Ai Se Eu Te Pego [Family Tree / Sony Music] framför sig.

Samlingslistans etta Så mycket bättre – säsong 2 [TV4 / Universal Music] är den här veckan femma på totallistan och andraplatsen nykomling Lugna favoriter 2012 [EVA / Sony Music] åtta.

Lalehs popularitet går igen på Midprice-listan, där hon har inte mindre än tre album på topp 5. Listan toppar hon med Me And Simon [Warner Music].

På dvd-listan ligger Smokie för andra veckan i topp med Live At Cirkus [Pan Vision].

Lars Nylin

Länk:
www.sverigetopplistan.se