9 februari 2012

Svenska Black Lodge kontrakterar The Cult

Det svenska hårdrocksbolaget Black Lodge – som tidigare har bl.a Bonafide, Bullet, Hysterica och The Kristet Utseende i katalogen – har kontrakterat sitt första icke svenska band. 18 maj släpper man The Cults nya album Choice Of Weapon [Black Lodge / Sound Pollution].

The Cult har precis färdigställt Choice Of Weapon, som är bandets första studioalbum på fem år. Albumet är uppföljare till 2007 års Born Into This och producerat av den legendariske Bob Rock (Metallica, Bush m.fl), som även producerade bandets mest framgångsrika album Sonic Temple, som sålde platina i USA och guld i England. Medproducent är Chris Goss (Queens Of The Stone Age, U.N.K.L.E., Masters Of Reality). Albumet spelades in i New York och Los Angeles samt i bandets egna Witch Mountain studio juli-december förra året.

– Vi har haft möjligheten att jobba med två av de mest inflytelserika och talangfulla producenterna av idag, kommenterar sångaren Ian Astbury.

The Cult arbetar för närvarande med den film och de grafiska element som ska åtfölja albumreleasen. Samtidigt planerar man för årets stora världsturné.

Choice Of Weapon släpps som vanlig CD, deluxe-version med bonus-CD, samt dubbel-LP.

The Cult består idag av Ian Astbury (sång), Billy Duffy (gitarr), John Tempesta (trummor) samt Chris Wyse (bas).

Claes Olson