6 februari 2012

GRAMMIS Alla artister på scenen klara

IFPI har nu offentligjort namnen på alla de artister som kommer att uppträda på årets Grammisgala på Kungliga Operan tisdag 14 februari. Sedan tidigare är det klart att albumaktuella Joakim Thåström medverkar. Idag blev det klart att även Tove Styrke, Jenny Wilson, Markus Krunegård, Gnucci Banana, Amanda Jenssen, och Tonbruket kommer att stå på scenen.

– Vi är jättenöjda med valet av artister då de är mångsidiga, intressanta och tilltalar en bredare publik, vilket speglar Grammis som pris. Från Gnucci Banana med sin tolkning av klubbmusik till Dan Berglunds Tonbruket, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Svenska Gruppen som är arrangör.

Kvällen till ära skall Markus Krunegård framföra sin nya låt Askan är den bästa jorden. Det blir det andra smakprovet från Krunegårds kommande, fjärde album Mänsklig Värme som släpps på Stranded Records 28 mars. För två veckor sedan släpptes första singeln från albumet – Everybody Hurts som premiärspelades på P3 Guldgalan i Göteborg. Låten Askan är den bästa jorden kommer inte att göras tillgänglig förrän albumet släpps.

Konferencier på årets gala är Ola Salo. SVT direktsänder Grammis 2012 från Kungliga Operan på svt.se/PSL. Dessutom sänds Grammis senare samma kväll på SVT1, kl 22.00.

Claes Olson