1 februari 2012

Ny svensk Englandsetta

Det tycks just nu inte spela någon roll hur många gånger MI hyllar svenska låtskrivare och deras framgångar i England. Veckan efter är den blågula dominansen ännu större på den brittiska listan. Denna vecka går Twilight med Barbadosbandet Cover Drive in som etta. Låten är skriven av bl.a. svenskarna Andreas Romdhane och Josef Larossi.

Låtskrivarduon är i branschen mer känd som Quiz & Larossi [Phatfly/Top Notch/Universal] och har här samarbetat med Cover Drive själva och även den norska låtskriverskan Ina Wroldsen. Låten, som är gruppens andra singel och släpptes 22 januari i England, är hämtad från det kommande albumet Bajan Style [Global Talent/Polydor/Universal].

Sex av låtarna på veckans brittiska topp 10 har svensk inblandning. Domino med Jessie J är nummer 3 och är skriven av bl.a. Max Martin. Wild Ones med Flo Rida har Axel ”Axwell” Hedfors som en av producenterna. Antidote med Swedish House Mafia ligger som nummer 6 och är skriven av gruppen själv, Klas Åhlund, Adam Baptiste m.fl. Stronger med Kelly Clarkson på plats 8 är ett verk av bl.a. Jörgen Elofsson. Slutligen så på plats 9 Good Feeling med Flo Rida som är skriven av bl.a. Tim "Avicii" Bergling och Arash ”Ash” Pournouri.

Lars Nylin