9 december 2011

Norlie & KKV säljer platina och stödjer Friends

Exakt 30 dagar efter att rapduon Norlie & KKV:s singel När jag går ner [Fantabolous Music / Universal] passerade guldstatus kan Universal Music rapportera att singeln nu har sålt 20 000 exemplar och därmed även har passerat gränsen för platina.

Just nu är den unga rap-duon från Stockholm aktuella med sitt uppmärksammade ställningstagande mot mobbning och utsatthet. Duon har skrivit och donerat låten Samma barn till organisationen Friends som arbetar aktivt på skolorna mot mobbning. Låten är en del av en kampanj i samarbete med Swedbank. Alla som i december laddar sitt kontantkort till mobilen via Swedbank får ladda ner låten gratis. För varje nedladdning donerar Swedbank en krona till Friends. Målet är att samla in 500 000 kronor till kampen mot mobbning. Låten kommer inom kort även att dyka upp på Spotify och även där går intäkterna från den till Friends.

– Vi är alla samma barn, kanske olika till färg och uppväxt, men vi andas samma luft och blir till på samma sätt, säger Sonny "Norlie" Fahlberg.

– Vi har gjort den här låten för att vi tillsammans med Friends vill jobba för en schysstare tillvaro för barn och unga.

I början av nästa år släpps Norlie & KKVs debutalbum av Fantabolous Music / Universal.

Claes Olson