1 december 2011

Spotify öppnar för appar

Spotify lanserade på torsdagen, vid en presskonferens i New York, Spotify Platform. Spotify Platform ger användare möjlighet att ladda ner appar och därmed utvidga Spotifyanvändandet.

Tanken är att den som lyssnar via Spotify också ska kunna få exempelvis låttexter och rekommendationer från musikmagasin och spellisteportaler.

Apparna tas hem från den nya avdelningen Platform som ännu finns i betastadium. Platform släpps officiellt under december månad. Apparna ska enligt Spotifys pressmeddelande vara gratis. Vem som vill kan utveckla appar, de måste dock godkännas av Spotify.

Bland de som redan utannonserat appar för Spotify finns Billboard, Fuse, The Guardian, Last.fm, Moodagent, Pitchfork, Rolling Stone, Songkick, Soundrop, Tunewiki, We Are Hunted, Tunigo, Gaffa och Tunigo.

– Tunigos målsättning är att bli den populäraste musiktjänsten för att enkelt upptäcka och hitta ny musik på nätet. I och med samarbetet med Spotify har vi nu möjligheten att guida miljontals nya användare att hitta rätt bland musiken i den 15 kilometer långa skivhylla som Spotify faktiskt är, säger Nick Holmstén, VD på svenska spellistesajten Tunigo, i ett pressmeddelande.

Lars Nylin

Du kan testa här:

http://www.spotify.com/se/download/previews/

Blogg och video:

http://www.spotify.com/se/blog/