24 november 2011

Sound Pollution satsar på Rock Science

Inför årets julhandel satsar Sound Pollution på något så annorlunda som ett spel – och inte ett dataspel, utan ett klassiskt brädspel. Spelet heter Rock Science och ”det ska bli en snackis”, spår bolagets vd Johan Hargeby.

Rock Science är ett nytt, svenskt brädspel – ett frågespel om hårdrock – skapat av bl.a Nicke Andersson (Imperial State Electric, The Hellacopters, Entombed m.m.), Jorge Bravo (Skintrade, Roachpowder) och Ted Thunders. Spelet innehåller mer än 2 500 frågor om hundratals rockband från 60-talet fram till idag.

Målet är att genom rockkunskap, smart vadslagning och lite tur vara den som först går ett varv runt spelplanen, där man besvarar frågor om ”anekdoter, myter, rockers, album, låtar och sex, drugs & rock ?n’ roll”. I ett av momenten ska spelarna nynna riff från kända rocklåtar. Frågorna täcker klassisk hårdrock, heavy metal, NWOBHM, thrash metal, glam, grunge och extrem metal med frågor om bl.a Kiss, Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Iron Maiden, Motörhead, Guns N’ Roses, Venom, Pearl Jam, Sex Pistols och Rolling Stones.

Alla frågor har tre svårighetsnivåer: Poser, Fan och Scientist. Poser-frågorna är lättast – Scientist-nivån svårast.

Den första limiterade spelupplagan innehåller Imperial State Electrics CD-singel Rock Science, som endast ges ut med spelet.
– Initialt tillverkas 5000 exemplar, berättat Johan Hargeby på Sound Pollution. Det handlar om att bygga ett varumärke underifrån, utan höga marknadsföringspengar.
– Vi ska initialt sälja via musikrelaterade återförsäljare. för att vi tror att det är rätt sätt. Det ska bli en snackis…

Spelet släpps 9 december och 9-10 december firas utgivningen av det nya spelet med releasepartyn i Stockholm.
Rock Science är redan nu aktiva på nätet (www.rockscience.tv) och planer finns på att släppa appar till iPhone och Android. 2012 lanseras spelet i Tyskland och Storbritannien.
– Tärningen är kastad, summerar Sound Pollutions Calle Schewen.

Claes Olson

Länk:
Tidslinje för Rock Science utveckling