18 november 2011

v.46 Larz-Kristerz i topp före Eldkvarn

Den här veckan går Larz-Kristerz direkt upp i topp på SverigeTopplistan med sitt nya album Från Älvdalen till Nashville [Columbia / Sony Music]. Albumet är redan guldcertifierat och har under sin första försäljningsvecka sålts i mer än dubbelt så många exemplar som andraplacerade Eldkvarn De berömdas aveny [EMI], en annan av de totalt åtta nykomlingarna på listan. Singellistan toppas fortfarande av Rihanna feat. Calvin Harris We Found Love [The Island Def Jam Music Group / Universal Music].

På albumlistan petar veckans två starkaste nykomlingar Larz-Kristerz och Eldkvarn ner förra veckans guldsäljande etta Magnus Uggla Innan filmen tagit slut… [Uggly Music / EMI] till en tredjeplats. Magnus Uggla petar in sin tur ner Adele platinacertifierade 21 [XL Recordings / Cosmos] från förra veckans tredje till en fjärde plats, men efter 42 veckor på listan ökar den engelska sångerskan fortfarande sin försäljning.

Nykomling på albumlistans plats 5 är Jerry Williams Alright [Universal Music]. Bakom honom gör Susan Boyle entré på plats 10 med Someone To Watch Over Me [Syco / Sony Music] och Freddie Wadling With A Licence To Kill [Capitol / EMI] debuterar på plats 12.

På singellistan gör två svenska artister ovanliga höga entréer som nykomlingar. Eric Saade feat. Dev Hotter Than Fire [Universal Music] går rakt in på plats 5 och Lalehs Eva Dahlgren-tolkning Ängeln i rummet [TV4 AB / Universal Music] debuterar på plats 15. Ytterligare en artist från årets upplaga av Så mycket bättre; Timbuktu, går in som nykomling på singellistans plats 58 med Kom och håll om mig [TV4 / Universal Music].

Intressant är också att Globen-aktuella Aviici avancerar från plats 6 till plats 2 med singeln Levels [Veratone / Universal Music], som med fortsatt ökad försäljning mycket väl kan erövra förstaplatsen från Rihanna feat. Calvin Harris nästa vecka.

I fredags firade Absolute Music 25-årsjubileum av den första volymen i serien – en 18-spårs enkel-CD med bl.a Duran Duran, Billy Idol, Pet Shop Boys, Roxette, Ratata och Latin Quarter i spåren. Efter sju miljoner sålda Absolute Music-samlingar – och totalt mer än 22 miljoner Absolute-samlingar, släpps om två veckor Absolute Music 68. I väntan på den samlingen toppar EVA Records även den här veckan samlingslistan med Absolute Kidz 31 [EVA / EMI].

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se