17 november 2011

Veronica Maggio förlänger sitt avtal med Universal Music

I fredags förra veckan – samma dag som Veronica Maggio tog storslam och vann hat trick på Musikförläggarnas Pris – blev det klart att hon förlänger sitt skivbolagsavtal med Universal Music.
– Det känns helt fantastiskt och vi är jättestolta, kommenterar Per Sundin, vd Universal Music Sverige. Veronica Maggio har, efter alla framgångar under året, blivit en av Sveriges största artister.

– Det känns jättekul, säger Veronica Maggio själv. Vi har haft ett bra samarbete under ett par år och det känns därför naturligt att förlänga avtalet.

Veronica Maggios tredje album Satan i gatan släpptes i våras och har sålt platina. Albumet var länge det mest lyssnade på Spotify och samtliga elva albumspår låg veckan efter släppet på topp 30 på singellistan, vilket ingen annan artist lyckats med tidigare.

I somras vann Veronica två Rockbjörnar som Årets Kvinnliga Liveartist samt Årets Låt Jag Kommer. På galan Musikförläggarnas Pris i fredags stod hon som vinnare i inte mindre än tre kategorier och på Berns fick hon ta emot priserna både som Årets textförfattare och Årets kompositör (tillsammans med medkompositören Christian Walz) samt för Årets låt Jag kommer (ett pris hon delade med Christian Walz och Stefan Olsson).

Claes Olson