10 november 2011

v 44

Magnus Uggla fortsätter en gammal tradition med nya albumet Innan filmen tar slut [Uggly/EMI]. Provokatören från Öfwre Östermalm placerar sig direkt på plats 1. Det innebär Ugglas totalt 13:e tätplats på den svenska albumlistan. Hetaste nykomlingen på singellistan, Avicii, föddes samma år, 1989, som Uggla sjöng Jag mår illa.

22-årige Avicii, egentligen Tim Bergling, går in som nummer 5 med singeln Levels [Veratone AG/Universal]. Det ser alltså lovande ut för att han ska slå sitt personbästa, tidigare i år nådde Fade To Darkness som bäst plats 4.

Magnus Ugglas utmanare bland nyheter på albumlistan är en annan ung artist, Justin Bieber. Det amerikanska nätfenomenet går in som numer 5 med julalbumet Under The Mistletoe [Island/Universal]. Det innebär faktiskt Biebers hittills bästa listplacering i Sverige, singlar inkluderat.

På plats 9 finns Beach Boys med den i många år uppskjutna utgivningen The Smile Sessions [Capitol/EMI] medan Megadeth är sista nykomling på topp 20 med THI3RT3EN [Roadrunner/Warner] på positionen 18.

Längre ner på listan har svenska Vox Archangeli tre album på listan. Nya Sanctus: Raphael [Heart Song Records/Plugged] går in som nummer 26 medan ensemblens två tidigare verk, Sanctus: Michael respektive Sanctus: Gabriel, återkommer på listan.

Den svenska sångerskan Ida Long toppar som nykomling Midprice-listan med In Dark Wood EP [Despotz/Cosmos-Playground]. På DVD-listan toppar den nya Håkan Hellström-dokumentären 2 steg från Håkan [Nordisk Film/Nordisk Film]. Nästan var annan såld musik-DVD bar förra veckan Göteborgssångarens namn.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/