10 november 2011

Rekordintresse för Musikförläggarnas pris

Intresset är rekordstort när Svenska Musikförläggarnas pris på fredag arrangeras på Berns Salonger i Stockholm. ”Intresset har varit hysteriskt, det har inte ens räckt att ta till läktarna på Berns," säger Nutta Hultman på SMFF. Bland de nominerade finns RedOne, Swedish House Mafia, Lykke Li, Max Martin, Håkan Hellström och Veronica Maggio.

Fram till för fyra år sedan var Musikförläggarnas pris en relativt intern angelägenhet för Svenska musikförläggarföreningen med närstående. Men med en storskaligare gala, och enorma svenska låtskrivarframgångar, har intresset vuxit radikalt de senaste åren. Inför den totalt nionde galan, som inleds vid lunchtid fredag på Berns i Stockholm, har intresset varit rekordstort. 430 gäster finns på plats, 50 mer än förra året.

– Vi slår deltagarrekord i år. Intresset har varit hysteriskt
stort, vi har varit tvungna att ta till läktarna inne på Berns. Men inte ens
det har räckt, vi har en diger väntelista och väldigt få avbokningar, säger Nutta Hultman på SMFF:s kansli till MI.

En höjdpunkt för de lyckliga som fått en biljett är att få veta vem som blir ny konferencier efter de senaste årens värd Ola Håkansson. Inte heller MI lyckas få Nutta Hultman att avslöja namnet.

-Namnet är hemligt fram till galan, blir beskedet.

Lars Nylin

Länk till alla nomineringar

http://www.musikindustrin.se/artikel/2839/PRIS_Nomineringarna_klara_till_Musikforlaggarnas_Pris_2011.html