9 november 2011

Interscope-etiketten Cherrytree satsar internationellt på Serenades

Serenades – Adam Olenius och Markus Krunegård – har tecknat ett världsomspännande avtal med amerikanska Interscopes underetikett Cherrytree Records. Serenades internationella karriär inleddes förra veckan med att låten Oceans samt videon släpptes som gratis nedladdning. Inom kort släpps duons internationella debut-EP Come Home och i samband med det spelar Serenades i London, Berlin, München, Los Angeles och New York.

Cherrytree/Interscope-chefen Martin Kierszenbaum (Chairman, Cherrytree Records och President, A&R Pop/Rock, Interscope Records), som tidigare har kontrakterat såväl Robyn som Feist, sägs själv vara personligt fan till Serenades och duons debutalbum Criminal Heaven [Stranded / Universal Music].

Engelska tidningen The Guardian utsåg i förra veckan Serenades till Band of the day:

”…their track Earthquakes is one of the best – that is to say most swooningly beautiful – we've heard all year. Not that it's a competition or anything, but Polly et al should just be grateful they don't open the Mercurys to entrants from Scandinavia.”

Serenades första internationella albumutgivning är planerad till april 2012.

Claes Olson

Serenades / turné nov-dec 2011
22 Nov London, Electricity Showrooms
23 Nov London, Slaughtered Lamb
24 Nov Berlin, Comet Club
26 Nov München, on3 Festival @ BR Funkhaus
2 Dec Malmö, Babel
3 Dec Uppsala, V-Dala Nation
8 Dec Göteborg, Nefertiti
9 Dec Stockholm, Debaser Medis
12 Dec Los Angeles, Bardot
13 Dec Los Angeles, Bootleg
15 Dec New York, Knitting Factory
16 Dec New York, Mercury Lounge