25 oktober 2011

Robyn hyllad i Hollywood

Förra året sålde Robyns två Body Talk-album totalt mer än 100 000 i USA och singeln Dancing On My Own blev hennes största USA-succé sedan 1997. I helgen fölljdes detta upp med hennes en av hennes mest prestigefyllda USA-spelningar hittills. Uppvärmd av norska Röyksopp framträdde Robyn på legendariska Hollywood Bowl i Los Angeles.

Trots nästan total avsaknad av amerikansk radiosupport för Robyn lockade konserten 9000 och hyllades i bland annat LA Weekly. Innan konserten skrev Los Angeles Times: ”A platinum blond proponent of Scandinavian efficiency, the electro-pop singer Robyn lives by the mantra that Fembots have feelings too. At a moment when Lady Gaga found success in hugeness and epic dance beats, Robyn keeps things smaller, using club sounds to get at intimate emotional ideas while never losing a certain sass.

Nästa tisdag gästar Robyn tv-giganten Jay Lenos show som avrundning på sin USA-turné.

Lars Nylin

Länk till recension i LA Weekly:

http://blogs.laweekly.com/westcoastsound/2011/10/robyn_-_hollywood_bowl_-_octob.php

Förra året sålde Robyns två Body Talk-album totalt mer än 100 000 i USA och singeln Dancing On My Own blev hennes största USA-succé sedan 1997. I helgen fölljdes detta upp med hennes en av hennes mest prestigefyllda USA-spelningar hittills. Uppvärmd av norska Röyksopp framträdde Robyn på legendariska Hollywood Bowl i Los Angeles.

Trots nästan total avsaknad av amerikansk radiosupport för Robyn lockade konserten 9000 och hyllades i bland annat LA Weekly. Innan konserten skrev Los Angeles Times: ”A platinum blond proponent of Scandinavian efficiency, the electro-pop singer Robyn lives by the mantra that Fembots have feelings too. At a moment when Lady Gaga found success in hugeness and epic dance beats, Robyn keeps things smaller, using club sounds to get at intimate emotional ideas while never losing a certain sass.

Nästa tisdag gästar Robyn tv-giganten Jay Lenos show som avrundning på sin USA-turné.

Lars Nylin

Länk till recension i LA Weekly:

http://blogs.laweekly.com/westcoastsound/2011/10/robyn_-_hollywood_bowl_-_octob.php

Robyn lockade 9000 till Hollywood Bowl i Los Angeles. Ännu ett tecken på att svenskan trots brist på radiospelning i USA åter nått en stor amerikansk publik.