18 oktober 2011

Lykke Li fick STIM-gitarren Platina

På årets STIM Music Expo på Oscarsteatern i Stockholm i måndags tillkännagavs att Lykke Li är årets mottagare av STIM-gitarren Platina. På grund av att Lykke Li för närvarande befinner sig på USA-turné överlämnades priset av STIM:s vd Kenth Muldin till hennes föräldrar, Johan Zachrisson (Zilverzurfarn) och Kärsti Stiege (Tant Strul).

Lykke Li tilldelades STIM-gitarren Platina med följande motivering:

”Trots sina unga år har hon kritikerrosade album bakom sig och utsålda turnéer i hela världen. Hennes musik har ett eget uttryck där kraftfulla melodier och storslagna arrangemang kryddas med en stor dos vemod och svärta. Med sin musik har hon lyckats förmedla en smak av den svenska musiksjälen till en stor beundrarskara utanför vårt lands gränser. Hon är en av svensk musiks mest lovande internationella artister och musikskapare.”

Priset STIM-gitarren Platina har sedan 2004 delats ut till ”upphovsmän med exceptionella framgångar”. Tidigare mottagare är Per Gessle, Joakim Berg, Lars Winnerbäck, Benny Andersson, Sophia Somajo/Michel Zitron/Vincent Pontare, Robyn samt Max Martin.

Claes Olson