20 september 2011

Jonas Åkerlund till d&d

”Jonas Åkerlund är en av världens mest renommerade regissörer som satt sitt signum på oräkneliga musikvideos och reklamfilmer. Jonas internationella genombrott kom med hans samarbete med Madonna. I sin gigantiska produktion har han även gjort flera kortfilmer, dokumentärer och konstprojekt och just nu jobbar Jonas på sin fjärde långfilm, Small apartments med bl.a Matt Lucas och James Caan i huvudrollerna. Han har världen som arbetsfält – Stockholm och Los Angeles som bas. Senaste projektet i Sverige var den hyllade filmatiseringen av Mats Eks Ställe med Ana Laguna och Mikhail Baryshnikov.”

Jonas Åkerlunds och Marie Dimbergs vägar har korsats en mängd gånger sedan 1991 då Åkerlund gjorde en dokumentär med Marie Fredriksson som sedan följdes av flera videor med Roxette och Per Gessle. Nu inleder de alltså ett djupare samarbete med Skandinavien i fokus.

Lars Nylin

www.jonasakerlund.com

www.dndmanagement.com

Foto: Andreas & Amelia Lönngren Widell

Regissören Jonas Åkerlund representeras från och med nu i Skandinavien av Marie Dimbergs management d&d.

”Det är med stolthet och glädje d&d välkomnar Jonas Åkerlund till vårt management för representation i Skandinavien”, säger d&d i ett pressmeddelande och fortsätter: