8 september 2011

Svenska bandet You Say France & I Whistle i avtal med tyska SPV

I går onsdag gjorde You Say France & I Whistle ett showcase på Nemis (New music in Sweden) scen på den tyska musikmässan Popkomm i Berlin. Direkt efter showen skrevs ett världsavtal med skivbolaget SPV.

Det har talats om stockholmsbandet You Say France & I Whistle sedan de släppte sin debut-EP för ett år sedan. Bland annat har amerikanska branschtidningen Billboard rapporterat som ett av de starkaste banden på väg uppåt.

– Det är väldigt viktigt att vi får bra uppbackning med PR och med bra distributionskanaler fysiska som digitala när man släpper ett debutalbum. SPV är ett starkt skivbolag med förgreningar över hela världen och passar oss perfekt, säger Ulrika Holmberg på You Say France & I Whistles svenska skivbolag You Say Corporate.

I oktober åker You Say France & I Whistle över till USA för att representera Sverige på Culture Collide, ett branscevenemang som hålls i Los Angeles av inflytelserika tidningen Filter Magazine. De kommer även göra spelningar i Washington DC och i New York City under CMJ (College music journal). Våren 2012 blir det Europa-turné.

– Att vi kunnat göra en så här stor satsning på en svensk artist utomlands har vi en hel del svenska organisationer att tacka för. Trigger creative conference har gett oss ovärderliga kontakter för att kunna skapa en plattform i musikindustrin på världsnivå. Nemis/Studiefrämjandet har bistått med chansen att visa upp bandet på de rätta scenerna, fortsätter Ulrika Holmberg.

You Say France & I Whistles debutalbum Angry men släpps den 28 oktober i Europa. I januari 2012 släpps albumet i resten av världen.

Lars Nylin