7 september 2011

Daniel Ledinsky i förlagsavtal med EMI Music Publishing och producentavtal med Atlantic

Daniel Ledinsky tillhör en av svensk musikbransch mest erfarna och respekterade A&R-personer och har de senaste åren drivit Family Tree Music / Razzia Records ihop med sin fru Martina och morbror Michel Petré. Under det gångna året har Daniel valt att avsluta sin A&R-karriär för att gå över till låtskrivande och producerande.I sin roll som låtskrivare har han nyligen skrivit ett exklusivt förlagsavtal med EMI Music Publishing och han har också skrivit ett unikt producentavtal med Atlantic Records.

Daniel Ledinsky kommer där att skriva och producera för bolagets USA- respeketive UK-kontor och deras respektive artister. Ledinsky kontrakterades personligen av Atlanticspresident Craig Kallman.

– Det är en ganska fantastisk historia och det har gått väldigt fort.Vi har jobbat väldigt nära Daniel under en lång tid men började för ett tag sen förstå vart det lutade, och när vifick höra hans låtar så blev vitotalt knockade och signade honom direkt.Kort därefter så introducerade vår chef, Guy Moot, Daniel för Craig Kallman i New York och efter att han hade hört samma låtar så var allt på bana. Nu är Daniel i en världdär väldigt få låtskrivare får vara… det är en otrolig historia men så är också Daniels låtar otroliga. Vi är väldigt väldigt stoltaöver Daniel ochhans framtid är enormt spännande,säger Johnny Tennander på EMI.

Daniel Ledinsky kommer att ha sin bas i New York och jobbar just nu med ett antal kommande prioritetsprojekt för Atlantic.

"I am thrilled to welcome Daniel as a member of Atlantic’s creative team. He is a super-talented, self-taught writer and producer with a unique style and sound. The heart and soul of Atlantic are rooted in a rich tradition of staff producers, whose ranks have included the legendary likes of Jerry Wexler, Arif Mardin, and Tom Dowd. With the rebirth of Atlantic Studios in both New York and Los Angeles, we are nurturing a hothouse of creativity, where gifted creatives like Daniel can focus on the music and do their best work," säger Craig Kallman.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Johnny Tennander, Daniel Ledinsky, Guy Moot