6 september 2011

Gain/Sony Music i avtal med Europe

Gain/Sony Music har tecknat skivavtal med Europe för Norden.

Sveriges genom tiderna största rockband med 20 miljoner sålda skivor släppte senast 2009 skivan Last look at Eden och sålde guld. Europe kommer i höst att gå in i studion tillsammans med producenten Kevin Shirley för att spela in sitt kommande album som är planerat att släppas i april nästa år.

– Hela bandet ser verkligen fram emot att jobba med ett ungt, hungrigt team på Gain med rötterna i rocken och samtidigt komma hem till backkatalogen på Sony. Vi har ett riktigt härligt rockalbum på gång tillsammans med producenten Kevin Shirley (Aerosmith, Joe Bonamassa, Black stone Cherry). Det här kan bli hur kul som helst, säger Europes Joey Tempest i ett pressmeddelande.

– Det känns helt fantastiskt! Europe är Sveriges genom tiderna största rockband och har skrivit svensk musikhistoria tillsammans med band som ABBA och Roxette. Vi är oerhört glada och stolta över att Europe valde Gain, fortsätter Markus Tagaris på Gain.

Lars Nylin