23 augusti 2011

Amy Diamond lanserar tidning

Amy Diamond lanserar i november tidningen Amy Diamonds jul. Tidningen ges ut i samarbete med Cosmos Music Groups eget förlag Cosmos Publishing och kommer att innehålla en unik julskiva.

Chefredaktör för tidningen är Anders Tengner, från legendariska tidningen OKEJ.

– Att ge ut en tidning har varit en dröm för mig och det känns som ett fantastiskt och spännande projekt att vara involverad i, säger Amy Diamond.

Amy kommer att ha huvudrollen och guidar läsarna i en färgsprakande värld där musik, styling, pyssel och julbak blandas med häftiga "behind the scenes"-reportage när Amy spelar in i studion. Dessutom innehåller magasinet Amys julkalender, bildalmanacka för 2012, stora posters med mera.

– Amy Diamond är en fantastisk artist som förutom musiken också breddat sin karriär med teater, musikal och även som programledare inom TV. Genom att nu ge ut ett alldeles eget magasin har Amy skapat ytterligare ett sätt att nå ut till alla sina trogna fans, säger Peter Domnérus som driver projektet på Cosmos Music Group.

I en intervju för tidningen Dagens Media säger Domnérus till de som jämför med The Arks lansering av In Full Regalia förra året:

– Det här är mycket mer en tidning än The Ark, som ju egentligen släppte en skiva. I Amy Diamonds tidning kommer det följa med en ep med jullåtar och det redaktionella innehållet kommer vara helt annorlunda. Det kommer vara så mycket grejer i tidningen, allt från kläder till smink, julkalendrar och almanacka.

Tidningen Amy Diamonds jul kommer att lanseras i butik som en så kallad ”one shot” i mitten av november, via Interpress.

Claes Olson