18 augusti 2011

v.34 Eric Saade toppar blågul topp 10

Eric Saade Saade vol. 1 [Roxy Recordings / Nordisk Film] återintar den här veckan förstaplatsen på SverigeTopplistan/Album vars topp 10 den här veckan bara innehåller en enda icke-svensk artist: Adele 21 [XL / Cosmos / Playground] på femte plats. På singellistan behåller platinasäljande Chris Medina förstaplatsen med What Are Words [19 Recordings / Universal].

Att höstsäsongen fortfarande inte har dragit igång märks tydligt på det faktum att båda listorna är relativt stabila jämfört med de senaste veckorna. Albumlistan innehåller bara tre nykomlingar och singellistan endast två.

På albumlistan gör två nya titlar från Atenzia Records / Budgetgrossisten entré: Cavalkad Publikens önskefavoriter – Live [Atenzia / Budgetgrossisten] på tionde plats och Sten & Stanley Då kommer minnena [Atenzia / Budgetgrossisten] på plats 11. Albumlistans tredje nykomling är Trivium In Waves [Roadrunner / Warner Music], som gör entré på plats 56.

På singellistan – där Don Omar & Lucenzo Danza Kuduro [Catchy Tunes / Sony Music] avancerar från tredje till andra plats och tar rygg på Chris Medina – är de två nykomlingarna Maroon’s feat. Christina Aguilera Moves Like Jagger [A&M / Octone / Universal Music] på plats 35 och Skrillex Scary Monsters And Nice Sprites [Big Beat / Atlantic / Warner Music] på plats 58.

Samlingslistan toppas även denna vecka av Hits For Kids – Summer 2011 [EVA / Universal Music] före Absolute Summer Hits 2011 [EVA / EMI] som totalt sett är Sveriges fjärde respektive femte mest sålda album just nu.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se