10 augusti 2011

Gain/Sony Music skriver avtal med H.E.A.T

Skivbolaget Gain har tecknat ett avtal med H.E.A.T, bandet från Upplands Väsby som slog genom i Melodifestivalen 2009 med låten 1000 miles.

H.E.A.T kommer i november att gå in i studion för att spela in sitt tredje album som är planerat att släppas i början på nästa år.

– Att arbeta med Gain har länge varit ett av våra drömscenarion. Vi vet att med H.E.A.Ts och Gains kompletterande poler av kompetens, samt musklerna Gain och deras samarbetspartners besitter har vi marknadens bästa förutsättningar för att nå våra mål. Vi är mer inspirerade än någonsin och kommer ta den energi och tid det behövs för att världen ska få uppleva den bästa H.E.A.T-plattan hittills, säger bandets Jimmy Jay i ett pressmeddelande.

– H.E.A.T har länge legat högst upp på vår önskelista och det känns nu oerhört kul att få jobba med bandet. Dom har redan lagt en oerhört stark grund här hemma och runt om i världen. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer kunna lyfta bandet till att vara världsledande inom AOR-genren, fortsätter Markus Tagaris på Gain.

H.E.A.T får allt mer internationell uppmärksamhet. Classic Rock Magazine (UK) skrev nyligen följande om bandets framträdande på Downloadfestivalen:

"A full-fledged homage to AOR that belies their youth, H.e.a.t are one of the weekend's unexpected highlights. So free of cynicism are they in their love of their heroes, and so thorough in their attention to detail that the likeable Swedes are totally lost in the moment, and that vibe radiates until it reaches everyone in the tent."

Lars Nylin