27 juli 2011

ORGANISATION Placido Domingo ny ordförande för IFPI

Sångaren Placido Domingo, kanske mest känd som en av de ”tre tenorerna” ihop med Luciano Pavarotti och José Carreras, har utsetts till ny ordförande för skivbolagens världsorganisation IFPI. Domingos huvuduppdrag blir att möta politiker för att diskutera upphovsrättsfrågor.

Placido Domingo säger i ett pressmeddelande:

”Det är en stor ära att bli erbjuden att bli ordförande för IFPI. Jag har alltid passionerat trott på vikten av att respektera talang och i rättigheterna för alla de som framträder, skapar, producerar och investerar i musik. Den nya teknologin ger oss större möjligheter än någonsin att nå människor, men vi måste debattera hur vi ska skydda de intellektuella rättigheterna. Jag ser fram emot att få vara med i de diskussionerna.”

Doug Morris, VD på Sony Music, är en av många som hyllat valet. Morris säger:

– Han är en respekterad artist som kommer att kunna kommunicera värdet av musik till beslutsfattare på högsta nivå.

Placido Domingo har under en 40-årig karriär gjort mer än 3 500 framträdanden, han har även spelat in mer än 100 album och finns representerad hos alla de stora skivbolagen. Spanjoren Domingo har i sitt nya uppdrag en första utmaning i sitt hemland, Spanien är ett av de länder som drabbats hårdast av illegal fildelning på internet.

Lars Nylin

Länk till Billboard
http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/placido-domingo-named-ifpi-chairman-1005293262.story

Länk till Musicweek
http://www.musicweek.com/story.asp?sectioncode=1&storycode=1046090&c=1