14 juli 2011

v 28

Göteborgs reggaekung Kapten Röd följer upp sin succé på Peace & Love-festivalen med att vara veckans starkaste nykomling på albumlistan, där sommarstiltje annars råder. Men det finns några fler anmärknngsvärda nyheter, som Malena Ernmans nya.

Kapten Röd, Björn Nilsson, presenterar de flesta former av svensk reggae på andra albumet Fläcken som aldrig går bort [Swingkids/Border] och når plats 4.

Malena Ernman är veckans andra utropstecken bland artistalbum. Nya Opera di fiori [Roxy Recordings/Nordisk film] är ett mer renodlad operaalbum – inspelat med Stockholm Sinfonietta – och gör entré på plats 11.

På den klassiska listan är den en överväldigande dominant. Åtta sålda klassiska av tio bar förra veckan denna titel.

På samlingslistan på plats 4 (totalt 10) finns en stark nykomling i den pålitliga varumärket Hits for kids, denna gång med tillägget Summer 2011 [Eva/Universal].

Eric Saade toppar fortsatt albumlistan med Saade Vol 1 [Roxy Recordings / Nordisk Film]. På singellistan är det även denna vecka Chris Medinas guldsäljande What Are Words [19 Recordings / Universal Music] som ligger högst.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/