1 juli 2011

v.26 Lasse Stefanz ohotade i topp

Christer Sjögren och Ulf Lundell tar båda rygg på Lasse Stefanz på SverigeTopplistan, men Cuba Libre [Mariann / Warner Music] toppar med bred marginal även denna vecka albumlistan och säljer dessutom fortfarande mer än samlingslistans topplacerade Absolute Summer Hits 2011 [EVA / EMI] och Absolute Dance Summer Hits 2011 [EVA / Universal Music]. På singellistan övertar Chris Medina What Are Words [19 Recordings / Universal Music] förstaplatsen.

Det här är tredje veckan i rad som Lasse Stefanz innehar albumlistans förstaplats med platinasäljande Cuba Libre [Mariann / Warner Music]. Albumet har dubbelt så stor listandel som veckans två: nykomlingen och bolagskollegan Christer Sjögren Kramgoa låtar 2011 [Mariann / Warner Music]. Ulf Lundell släppte i förra veckan två olika livealbum på samma gång och båda gör nu hög entré på SverigeTopplistan: Unplugged solo [Rockhead / EMI] på plats 3 och Roskilde Orange Stage 1999 [Rockhead / EMI] på plats 4.

Titanix Mitt i ett andetag [Frituna / EMI] debuterar på albumlistans tionde plats. Övriga nykomlingar på listan är bl.a Mats Bergmans Det kommer från hjärtat [Frituna / EMI] på plats 16, Neil Young International Harvester A Treasure [Warner Music] på plats 19, Bengt Johansson Genom vargarnas land [Pinehouse / Naxos] plats 21, Symphony X Iconoclast [Nuclear Blast / Warner Music] plats 22, Sarah Kelly Midnight Sun [Connection / Naxos] plats 28 och Niklas Hallman Om min Jesus [David Media / Naxos] plats 29.

Veckans klättrare är Bon Iver Bon Iver [4AD / Cosmos-Playground] som avancerar från plats 57 till plats 12.

Singellistan rymmer denna vecka två nykomlingar. Lucenzo feat. Big Ali Vem Dancar Kuduro [Columbia / Sony Music] på plats 43 och Enrique Iglesias feat. Usher Dirty Dancer [Polydor / Universal Music] på plats 54.

Claes Olson