21 juni 2011

Carolina Eriksson till Kobalt Music Scandinavia

Carolina Eriksson har rekryterats till Kobalt Musics stockholmskontor, där hon kommer att arbeta med bolagets Skandinaviska upphovsmän och ingå i Kobalts globala A&R-team med kontor i Los Angeles, Nashville, New York, Sydney, Berlin, London och Stockholm.

Carolina Eriksson har varit drygt tio år i musikbranschen och arbetat på Jimmy Fun/Tom Bone Music, United Stage Artist och Hagenburg Law, Media & Management.

Sedan ett par år tillbaka driver hon det egna bolaget Saturday Enterprise, med managementklienter och konsultuppdrag för bland annat SMFF:s showcaseklubb Almost Famous. Verksamheten i Saturday Enterprise kommer att drivas vidare, parallellt med uppdraget för Kobalt.

– När jag blev tillfrågad att ingå i Kobalts kreativa team var det ett självklart val att tacka ja, trots att min egen firma redan uppfyller kvalifikationerna för mitt drömjobb, säger Carolina Eriksson. Jag ser Kobalt som ett ultramodernt förlag som har vågat utmana förlagsbranschens traditionella arbetssätt. Kobalt ligger alltid steget före och jag har stor respekt för mina nya kollegor i Sverige och på de internationella kontoren.

– Med Carolina i teamet förstärker vi ytterligare vår närvaro i Skandinavien, säger Johan Ekelund, en av grundarna av Kobalt Music Group Ltd. Med Kobalts internationella A&R-team erbjuder vi en unik kreativ plattform för artister och upphovsmän som verkar på den internationella marknaden.

Carolina Eriksson är sedan en tid tillbaka installerad på Kobalts kontor på Kungsholmen i Stockholm, där hon nu kan nås på telefon +46-(0)70-815 37 77 eller e-postadress: carolina.eriksson@kobaltmusic.com

Claes Olson