14 juni 2011

Warner / Chappell tecknar förlagsavtal med Lasse Mårtén

Warner / Chappell Music Scandinavia har tecknat förlagsavtal med Lasse Mårtén, som de senaste åren har arbetat med bl.a Johnossi, Lykke Li, Peter Bjorn & John, Timo Räisanen, Sahara Hotnights, Anna Ternheim, Shout Out Louds och just nu aktuella Firefox AK. Avtalet undertecknades på musikförlagets kontor i Los Angeles.

– Det känns helt fantastiskt att knyta Lasse Mårten till Warner / Chappell, kommenterar Sanken Sanqvist, A&R / International Exploitation på Warner / Chappell Music Scandinavia.

– Mycket vatten har runnit under broarna sedan vi jobbade ihop för cirka 10 år sedan och Lasse är numer ett hett namn i den internationella musikbranschen.

– Efter att ha arbetat med artister som Peter, Bjorn & John, Lykke Li, Firefox AK och Lisa Miskovsky så är trycket stort från våra kontor runt om i världen att få tillgång till Lasse, berättar Sanken. Så vill ni ta en kopp kaffe med honom i framtiden gör ni nog det enklast i New York, Los Angeles eller London!

Några exempel på internationella artister som Lasse Mårtén redan har arbetat med är Primal Scream, Kelly Clarkson och Pink.

Förutom att arbeta som producent och remixare driver Lasse Mårtén även Decibel Studios i Stockholm tillsammans med Dag Lundquist.

Claes Olson