31 maj 2011

Ben Malén lämnar BMG Chrysalis och Åsa Enström tar vid

Som MI tidigare rapporterat har det skett förändringar på Chrysalis i samband med att BMG Rights tagit över kontoret som tidigare hette Air Chrysalis Scandinavia. Nu bekräftas detta mer formellt.

I ett pressmeddelande heter det:

"Efter 7,5 år som VD för Air Chrysalis Scandinavia samt 2,5 år parallellt även som VD för Chysalis GSA lämnar nu Ben Malén sina poster.

– Det har varit spännande och lärorika år, med stora framgångar såväl nationellt som internationellt, säger Ben.

– Nu är det dock dags att halka vidare på livets bananskal och det känns skönt att få lämna över till Åsa eftersom vi jobbat ihop i 10 år och jag vet att allt och alla kommer att vara i goda händer, fortsätter han.

– Jag ser fram emot en lång och skön sommar och kommer att vara tillbaka i matchen när skuggorna blir långa, avslutar Malén.

Åsa Enström har de senaste 2,5 åren haft posten som General manager och rapporterat till Ben. Åsa tar nu över det fulla ansvaret för BMG Chrysalis i Skandinavien och rapporterar direkt till Hartwig Masuch, CEO för BMG Rights Management.

– Jag ser mycket fram emot utmaningen att leda BMG Chrysalis Scandinavia in i framtiden, säger Åsa, det finns så mycket fantastisk musik och duktiga låtskrivare och artister att jobba för!, fortsätter hon."

Lars Nylin