5 maj 2011

v 18 Mäktig dominans för Maggio

Veronica Maggio dominerar veckans listor fullständigt. Hennes nya album Satan i gatan toppar albumförsäljningen överlägset. Samtliga elva albumspår ligger dessutom på singellistan med Jag kommer som nummer ett.

Robyn och Jay Smith är svenska artister som samma vecka placerat flera albumspår på den singellista som numera är en låtlista. Men ingen har varit i närheten av den mäktiga dominans som Veronica Maggio slår till med denna vecka. Samtliga elva spår från nya Satan i gatan [Universal/Universal Music] finns på Topp 60 utspridda från platserna 1 (Jag kommer) till 36 (Lördagen femtonde mars).

Albumet i sig går givetvis rakt in på plats 1, detta med en försäljning som motsvarar nära 30 % av veckans totala. Maggio kompletterar med att på Midprice-listan ha föregångaren Och vinnaren är på plats 3. Det albumet låg som bäst på plats 7 under totalt 77 veckor på albumlistan.

I övrigt på albumlistan finns bland nykomlingarna dansbandsveteranerna i Bert Idhoffs på plats 11 med Lätt för mig [Atentzia/Budgetgrossisten]. På plats 12 går kanadensaren Bryan Adams in med den tv-marknadsförda Anthology [Universal TV/Universal Music]. Steve Earle gör entré som nummer 16 med I’ll Never Get Out Of This World Alive [New West/Cosmos-Playground].

På plats 17 finns svenska Anima Morte med The Nightmare Becomes Reality [Transubstans/Border], ett album med instrumentalmusik influerad av italienska skräckfilmer. Sista nykomling är även den svensk, Boråsbandet The Bjorn inleder på position 33 med 2011 [Rambo/Sony Music].

Utöver Maggio märks på singellistan Basshunter vs Big Brother, Fest i hela huset [Warner Music Sweden/Warner Music] är ny som nummer 16 men har sex Maggio-spår före sig.

Starkaste nyhet på samlingslistan är Absolute Svenska Klassiker [Eva/EMI] som på totala listan placerar sig som nummer 9. Fyra av veckans tio bästsäljande album är samlingar. Veronica Maggio toppar dock även den totallistan.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/