26 april 2011

ORGANISATION Konflikten mellan Stim och SHR över

Den konflikt mellan Stim och SHR (Sveriges hotell- och restaurangföretagare) som pågått sedan november förra året är över. Detta står klart sedan SHR:s vd Eva Östling Ollén i ett pressutskick meddelar att man kommer att rekommendera sina medlemmar att teckna musiklicens med Stim. Däremot kommer SHR inte att teckna något centralt avtal med Stim, vilket innebär avtalslöst läge för första gången sedan 1924.

Detta innebär slutet på den konflikt som uppstod när SHR, efter en längre tids förhandlingar med Stim, förkastade det slutbud som lämnades i november förra året.

– Att SHR inte vill skriva ett centralt avtal med Stim innebär inget annat än att deras medlemsföretag får teckna separata licenser med Stim. Det betyder inte att det kommer bli tyst på krogen, och vårt erbjudande om en generös infasning till de priser som gäller för övriga marknaden kvarstår, säger Peter Englund, chef Försäljning och marknad på Stim.

SHR:s vd Eva Östling Ollén rekommenderar nu sina medlemmar att själva skriva avtal med Stim. Hon konstaterar också att de avbrutna förhandlingarna kan få stora konsekvenser.

— Vi har redan fått påstötningar från medlemmar som säger att de inte längre kommer att ha råd att ta in dj:er. Jag är rädd för att det här kan betyda att många som arbetar som dj:er får mindre jobb, säger hon till TT Spektra.

Lars Nylin