26 april 2011

Arcade Fire toppar Popaganda

Den 26-27 augusti arrangeras festivalen Popaganda för fjärde året på Eriksdalsbadet i Stockholm. Toppnamnet i höst blir kanadensiska Arcade Fire.

Arcade Fire tillhör de mest hyllade banden i den nya generationen och fick tidigare i år en amerikanska Grammy då The Suburbs belönades som årets bästa album. Albumet låg som bäst nummer 8 i Sverige men toppade albumlistan i Norge och blev nummer 2 i Danmark. Förra året spelade Arcade Fire i kalkbrottet Dalhalla i Dalarna. Nu kommer de till den kommunala badanläggningen Eriksdalsbadet på Södermalm i Stockholm.

– Förra året trodde vi att vi aldrig skulle kunna göra ett Popaganda mer Popaganda än med Robyn, Belle & Sebastian och Hot Chip. Men så helt plötsligt kommer bandet med stort B, världens bästa i alla kategorier, och vill spela hos oss. Arcade Fire är vår Mona Lisa, världens 8:e underverk. Och de är på Popaganda, skryter Popagandaarrangören Niklas Jonsson i ett pressmedelande.

Lars Nylin