26 april 2011

BUTIK Lyckad Record Store Day för Bengans

Det resulterade i kraftiga försäljningsökningar för Bengans Skivbutiker när den internationella Record Store Day firades förra lördagen.

Vinylförsäljningen, som det senaste året har visat en mycket stark uppåtgående trend, står för en allt större del av totalförsäljningen.

– Vår butik på Drottningsgatan i Stockholm ökade 40% i totalomsättning och visade även plus 40% för segmentet vinyl jämfört med föregående år. I Göteborg ökade vi 18% i totalomsättning och 30% på vinylförsäljningen, säger Peter Sandberg på Bengans.

Mönstret går igen från exempelvis England där statistik visar att försäljningen av fysiska skivor ökade med 20% jämfört vanliga butiksdagar. Bland de 180 butiker som deltog i den engelska Record Store Day finns de som rapporterat en uppgång med hela 70%.

Lars Nylin