19 april 2011

Cosmos Music Group startar förlag

Ett år efter starten av Cosmos Music Group startar Skandinaviens största oberoende bolag ett musikförlag.

– Det har gått drygt ett år sedan vi startade Cosmos och det är nu hög tid att vi startar en så pass grundläggande musikverksamhet som ett förlag. Vi kommer att satsa hårt på att hjälpa såväl rena låtskrivare som artister och producenter som skriver sitt eget material att utvecklas och marknadsföras, säger Fredrik Ekander, CEO, Cosmos Music Group i ett pressmeddelande.

Cosmos Music Publishing har startats av Kent Gillström och Fredrik Ekander och diskussioner har redan inletts med internationella kataloger angående subförläggning av dessa i Norden. Förlaget kommer att sköta sin administration själv via Cosmos Music Groups egna administrationsavdelning.

– Vi kommer att arbeta aktivt med att placera våra låtskrivares material på såväl nordiska som internationella projekt, säger Anders Melin, som kommer att sköta förlagets dagliga verksamhet tillsammans med Gillström och Ekander.
Det första nya verket som kontrakterats till Cosmos Music Publishing är en av 2010 års mest spelade låtar – Higher, en co-write av Joakim Olovsson och framförd av Erik Grönwall.

Cosmos Music Publishing kommer även att köpa upp lokala förlagskataloger över hela Norden och ett första förvärv från Gillström och Ekanders tidigare förlagsverksamheter har lagt grunden för den nya katalogen med närmare 1000 lokala copyrights.

Lars Nylin