8 april 2011

v.14 Glasvegas går rakt in på första plats

Det brittiska bandet Glasvegas går den här veckan rakt in i topp på SverigeTopplistan/Album med Euphoric///Heartbreak [Columbia / Sony Music]. Även singellistan får en ny etta, då Jennifer Lopez feat. Pitbull On The Floor [Universal Music] övertar förstaplatsen från Eric Saade Popular [Roxy Recordings / Universal Music]. Sveriges bäst säljande skiva är dock fortfarande samlingslistans etta Melodifestivalen 2011 [M&L / Warner Music].

Med Glasvegas entré som ny etta på albumlistan får Carola även den här veckan nöja sig med sin andraplats för Elvis Barbra & jag [X5 Music / Universal Music]. Hon kan dock glädjas över en förstaplacering för Sings Elvis & Barbra Streisand [Spiderbox / Nordisk Film] på dvd-listan.

Bakom Glasvegas och Carola gör Sara Varga efter sitt genombrott i Melodifestivalen entré som albumlistans näst högsta nykomling med Spring för livet [Roxy Recordings / Nordisk Film] på plats tre. Förra veckans albumetta Graveyard Hisingen Blues [Stranded / Universal Music] faller till plats 16 och får se sig slagen av bl.a nykomlingarna Anna Järvinen Anna själv tredje [Universal Music] på sjätte plats och Radiohead King Of Limbs [XL Recordings / Cosmos-Playground] på plats nio.

Det stora Totta Näslund-verket Mil efter mil – en resa med Totta [Capitol / EMI] gör i form av 10 cd musik och 152 sidor läsning tung entré som nykomling på plats 28.

Melodifestivalen 2011 [M&L / Warner Music] toppar både samlings- och totallistan. På den förstnämnda listan skuggas den på behörigt avstånd av Absolute Music 66 [EVA / EMI], som efter Melodifestivalen 2011, Glasvegas och Carola just nu är landets fjärde mest säljande album.

På singellistan får alltså Eric Saade Popular [Roxy Recordings / Universal Music] efter fyra veckor i topp ge vika för Jennifer Lopez feat. Pitbull On The Floor [Universal Music], som efter att sakta men säkert ha klättrat på listan i sex veckor nu intar förstaplatsen. Veckans högst placerade nykomling Wiz Khalifa Black And Yellow [Atlantic / Warner Music] återfinns på plats 40.

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se