18 mars 2011

v.11 The Playtones listans rock’n’roll-kungar

The Playtones må ha snubblat på mållinjen i förra helgens festival i Melodifestivalen, där man kom på sjätte plats. Men den här veckan tar man revansch genom att gå direkt in på SverigeTopplistans förstaplats med albumet Rock’n roll is King [Lionheart / Universal Music]. Sveriges i särklass mest säljande album just nu är dock förstås samlingen Melodifestivalen 2011 [M&L / Warner Music]. På singellistan avancerar Danny Saucedo In The Club från plats 29 till plats 2 och tar rygg på årets vinnare Eric Saade Popular [Roxy Recordings / Universal].

Melodifestivalen dominerar denna vecka totalt den svenska musikförsäljningen. På singellistan är sju av titlarna på topp 10 finalbidrag i tävlingen och efter toppande Eric Saade och tvåan Danny Saucedo följer Swingfly feat. Christoffer Hiding Me And My Drum [EMI] på plats 3, Sara Varga Spring för livet [Roxy Recordings / Universal Music] på plats 4 och The Moniker Oh My God [Warner Music] på plats 5.

Högsta nykomling på singellistan är för andra gången i år Britney Spears, vars Till The World Ends [Jive / Sony Music] debuterar på plats 23.

Efter tre veckor i topp på albumlistan får September Love CPR [Catchy Tunes / Sony Music] backa en placering, ner till andra plats efter The Playtones. På tredjeplats gör ytterligare en nykomling från Melodifestivalen entré: Danny Saucedo In The Club [Columbia / Sony Music].

Utöver toppande The Playtones och trean Danny Saucedo är veckans högsta nykomlingar på albumlistan Looptroop Rockers Professional Dreamers [Bad Taste / Border] på plats 8, R.E.M. Collapse Into Now [Warner Music] på plats 9 och Swingfly Awesome – An Introduction To… [Virgin / EMI] på plats 12. På plats 21 gör Linda Pritchard entré med Alive [Universal Music].

Veckans överlägset mest säljande album totalt är ju dock förstås dubbelsamlingen Melodifestivalen 2011 [M&L / Warner Music] som har en listandel på hela 82,16 procent på samlingslistan. Nytt listrekord?

Claes Olson