1 mars 2011

Tomas Ledin gör sin första krogshow på Rondo i Göteborg

När Tomas Ledin gör sin första krogshow blir Rondo i Göteborg scenen. Premiären sker i september och Ledin har gjort sin research grundligt.

Tomas Ledin är sedan decennier en av landets mest populära artister och mesta hitmakare. Han har skapat Rocktåget, turnerat världen runt med Abba, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen. Under snart fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner album och haft mängder med listettor. Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner personer. Trots ett aktivt turnerande, mängder av tv-uppträdanden och engagemang i olika galor, är det nu första gången han intar en krogscen. Den 22 september är det premiär. Ledin förklarar:

– Jag har varit uppvaktad i 20 år och hela tiden tackat nej. Först nu är förutsättningarna de rätta. Det senaste året har jag gjort grundlig research. Sett förställningar i New York, Las Vegas, Chicago, London och här i Sverige. Jag har sett det mesta av det bästa. Och naturligtvis fått en del idéer och tankar om vad jag själv skulle kunna göra på en fast scen. I det erbjudande jag fått finns de rätta förutsättningarna för att göra något som är artistiskt intressant och utmanande, som lockar mig. Rätt människor, rätt scen och den modernaste tekniken. Helt enkelt spektakulära produktionsmöjligheter. Jag har tackat ja för att det ska bli otroligt roligt. Längtar redan till premiären.

I Showtime bjuder Tomas på många hits, mycket nostalgi och en hel del överraskningar.

– Tomas Ledin är Sveriges pop och rockkung och mycket folkkär. Att han nu presenterar sin låtskatt i ett krogshowformat tror vi passar hans trogna publik väldigt bra samtidigt som showen kan locka ny publik. Det är en önskedröm för oss att även få visa en ny sida av Tomas, säger Bosse Andersson, på 2Entertain, som producerar showen tillsammans med Vicky Nöjesproduktion och Live Nation. För regi står Edward af Sillén.

Showtime spelar onsdag till lördag under hösten 2011, med premiär torsdagen den 22 september.

Biljetterna släpps till allmänheten tisdagen den 22 mars.

Lars Nylin