17 februari 2011

MUSIKEXPORT Export Music Sweden på By:Larm, SXSW och ny adress

Export Music Sweden (ExMS) har presenterat organisationens kommande vårsatsningar. I helgen finns man på plats för att stötta det tjugotal svenska artister och band som medverkar på By:Larm i Oslo. Därefter väntar satsningar i bl.a Austin, Moskva, Los Angeles, Warsawa, Brighton, Liverpool och Tokyo.

Bland det tjugotal svenska artister och band som medverkar på årets stora By:Larm i Oslo torsdag-lördag denna vecka återfinns bl.a Britta Persson, Junip, Little Marbles, Me and My Army, Museum of Bella Artes, The Concretes, Friska Viljor, Ludwig Bell och Niki & The Dove. ExMS arrangerar inget eget event, men finns på plats och stödjer de deltagande svenskarna.

På den stora festivalen och musikmässan South by SouthWest (SxSW) i Austin, Texas 16-19 mars arrangerar ExMS i samarbete med Peace & Love och Svenska Handelskammaren ett svenskt showcase en eftermiddag på den legendariska klubben Antones. Medverkar gör bl.a Those Dancing Days, Adam & Alma, Hanna Turi, The Refreshments och Inhotimo.
Dessutom arrangerar ExMS – som har en egen monter i SxSW Interactive/Music Convention Center –Nordic BBQ @ Filter Magazine, med bl.a The Deer Tracks.

Under arbetsnamnet Sweden Sounds in Moscow planerar ExMS tillsammans med den svenska ambassaden i Moskva och en engagerad rysk/svensk musikkonsult planerar i april ett musikevent i Moskva, där den svensk musikbranschen skall få tillfälle att möta sina ryska kollegor i seminarier på teman som How does the markets look? och How can we work better together?. Dessutom arbetar man på att i samband med detta arrangera ett showcase på en känd Moskva-klubb.

Med ungefär samma upplägg planeras även eventet Sweden Sounds in Warsaw i maj. Detta i samarbete med den svenska ambassaden i Warsawa samt ett antal andra svenska samabetspartners.

Det är ännu ej helt klart vad Export Music Sweden kommer att göra på viktiga Musexpo i Los Angeles 1-4 maj. Klart är dock att två svenska band via Sonicbids har blivit uttagna att medverka i showcase-programmet, men ExMS återkommer längre fram med all detaljer gällande deltagandet. På Export Music Swedens nya hemsida finns det dock redan nu möjlighet att anmäla sig till rabatterat pris.

Det är heller inte helt klart hur Sveriges medverkan på The Great Escape i engelska Brighton 12-14 maj kommer att utformas.
– Men vi tittar definitivt på att göra något på den snabbt växande brittiska musikbranschtillställningen, hälsar ExMS vd Anders Hjelmtorp – som även hoppas kunna delta på Liverpool Sound City 19-21 maj.

I maj kommer de fem nordiska musikexportorganisationerna att, i samarbete med Creativeman, arrangera Hokuo Music Night @ Club UNIT Tokyo by Nomex 27 maj.
– Rent musikaliskt kommer det att handla om electro, men inga svenska artister är klara ännu, hälsar Hjelmtorp.
– Creativeman väljer artisterna och de tittar just nu på Rebecca & Fiona, Pacific och Anna von Hauswolff. Det finns dock stora möjligheter att ExMS får ekonomiska möjligheter att arrangera ytterligare ett helsvenskt showcase med Creativeman och delar av japanska musikbranschen. I så fall kommer vi att engagera fler svenska artister. Vi återkommer om detta!

ExMs har nu registrerat och aktiverat sitt nya domännamn. Organisationens nya hemsida återfinns på www.exportmusicsweden.org och Anders Hjelmtorp nås säkrast på sin nya e-postadress anders@exportmusicsweden.org.

Claes Olson

Länkar:

www.exportmusicsweden.org

http://www.exportmusicsweden.org/2011-02-17-bylarm-oslo/

http://www.exportmusicsweden.org/2011-03-16-south-by-southwest-austin-texas/

http://www.exportmusicsweden.org/2011-05-01-musexpo-los-angeles/

http://www.exportmusicsweden.org/2011-05-12-the-great-escape-brighton-uk/

http://www.exportmusicsweden.org/2011-05-19-liverpool-sound-city/

http://www.unit-tokyo.com