17 februari 2011

BRIT AWARDS Tinie Tempah, Arcade Fire och Universal Music årets vinnare

Tinie Tempah and helt nyligen även Grammy-vinnande Arcade Fire fick med sig två statyetter var, när årets engelska Brit Awards delades ut på O2 Arena i London igår kväll. Robyn var nominerad som International Female Artist, men fick se sig besegrad av Rihanna.

Tinie Tempah (som bl.a samarbetat med Swedish House Mafia på singeln Miami 2 Ibiza) var den skivdebutant som sålde bäst i Storbritannien förra året och på årets Brit Awards var han nominerad i flest kategorier. Återförenade Take That utsågs till Best British Group och Mumford & Sons album Sigh No More segrade i kategorin Best British Album.

Av skivbolagen blev Universal Music den största vinnaren med sju statyetter. EMI:s artister plockade hem tre och Warner Music två. Däremot lyckades den här gången inget av de oberoende skivbolagen vinna något, trots nomineringar för The Xx [XL] och The National [4AD].

Brit Awards 2011
BRITISH MALE SOLO ARTIST Plan B
BRITISH BREAKTHROUGH ACT (framröstad av Radio 1:s lyssnare) Tinie Tempah
INTERNATIONAL ALBUM Arcade Fire
CRITICS' CHOICE (i samarbete med War Child) Jessie J
INTERNATIONAL MALE SOLO ARTIST Cee Lo Green
BRITISH SINGLE (framröstad av Capital FM:s lyssnare och iTunes) Tinie Tempah
INTERNATIONAL GROUP Arcade Fire
INTERNATIONAL BREAKTHROUGH (i samarbete med MTV) Justin Bieber
BRITISH FEMALE SOLO ARTIST Laura Marling
INTERNATIONAL FEMALE Rihanna
BRITISH GROUP Take That
MASTERCARD BRITISH ALBUM OF THE YEAR (i samarbete med Daybreak och The Sun Bizarre) Mumford & Sons

Claes Olson