9 februari 2011

Universal Musics lokala promotionavdelning växer

Christina Bredberg efterträder Annele Hencz Mortimer-Hawkins – sedan 1 februari 2011 Marketing Manager – som Promotion Manager på Universal Musics lokala avdelning. Samtidigt förstärks Universal Musics svenska promotionavdelning även med Christoffer Söderstierna och Carl Ekesjöö.

Christina Bredberg har det senaste året varit fristående konsult åt Universals distributioner. För närvarande arbetar hon med fyra av Universal Musics Melodifestivalbidrag samt kommande releaser med bl.a E-Type, Ulrik Munther och Nassim Al Fakir. Christina Bredberg började i musikbranschen 1990 och efter sina första år på EMI Music har hon fram tills nu arbetat även på BMG Sweden, D&D Management & Consulting samt Warner Music Sweden.

Nye promotionmanagern Christoffer Söderstierna har tidigare arbetat med Pope Records. På Universal Music ansvarar han nu för bl.a Rebecka & Fiona, Petter, Movits! och Rasmus Seebach. Carl Ekesiöö kommer närmast från Telegram Förlag och kommer nu att arbeta med bl.a Anna Järvinen, Jay Jay Johanson och Killabite.

På Universal Musics lokala avdelning arbetar sedan tre år tillbaka även Calle Rydberg som Promotion Manager. Han arbetar för närvarande med bl.a Graveyard, Veronica Maggio,Those Dancing Days, Sophia Somajo, Sebastian Wijk och Dead by April.

Claes Olson