8 februari 2011

Rune och Rosén i nya roller på Universal

Universal Music har gjort ett par rockader i sin personal. Niklas Rune, mångårig radioprofil på bolaget, blir ny A&R-manager. Han ersätts i rollen som radioansvarig av Johanna Rosén.

Niklas Rune blir ny A&R Manager på Universal Music. Niklas har de senaste sex åren varit ansvarig för att lansera Universals artister på Sveriges radiostationer och har allmänt hyllats som branschens ledande i den rollen. De senaste åren har Niklas varit ansvarig för egna artistprojekt, som Darin, Therese och Rasmus Seebach. Nu gör Rune över till heltid som A&R Manager.

Rune ersätts av Johanna Rosén. Den 1 februari började hon arbetet som Radio Manager. Johanna fick efter avslutade studier våren 2009 en projektanställning på Universal Music. De senaste två åren har hon arbetat som Promotion Manager för bolagets utländska arister, d.v.s. namn som Lady GaGa, Mika, Taio Cruz, Tom Jones, Melody Gardot, Rosén har parallellt även med svenska artister som Ola, Lovestoned och nu senast Mohombi, den första kontrakteringen till producenten RedOnes eget bolag.

Lars Nylin