27 januari 2011

Warner/Chappell i avtal med E-Type

Warner/Chappell Music har ingått ett förlagsavtal med Martin ?E-Type” Eriksson. Efter tre års uppehåll från musikscenen är E-Type just nu aktuell med singeln Back 2 Life [Universal Music] – producerad av Max Martin och Shellback , skriven i samarbete med Shellback och Savan Kotecha.

– Det är fantastiskt roligt att Martin valt att samarbeta med Warner/Chappell, säger Julius Petersson, A&R på musikförlaget.

– Han har redan haft en lång och fantastisk karriär och han kommer att fortsätta leverera hits så länge han själv tycker det är inspirerande och roligt. Vi ser mycket fram emot ett långt och givande samarbete.

¬ Det känns skönt att jobba med ett stort aktivt förlag som förutom professionellt samarbete även mynnar ut i en familjär känsla med vänskapsband som går många år tillbaka i tiden, säger Martin Eriksson.

I förra veckan släpptes E-Types nya singel Back 2 Life som för närvarande regelbumdet kan höras i radio, samtidigt som den har börjat klättra på olika listor. Singeln är skriven av teamet E-Type/Johan "Shellback" Schuster/Savan Kotecha (som tidigare samarbetat med bl.a Celine Dion, Usher, Leona Lewis m.fl) och producerad av Max Martin och Shellback.

Warner/Chappell kommer under våren att arbeta på releaser runt om i Europa och på förlaget säger man se hoppas se E-Type ”regera även i dessa territorier”.

Claes Olson