13 januari 2011

v.2 Robyn fortsätter uppåt

Så mycket bättre – musiken från tv-serien [TV4 / Warner Music] är fortfarande Sveriges bäst säljande album. Idol-vinnaren Jay Smith [Columbia / Sony Music] toppar fortfarande albumlistan och Septembers version av Petters Mikrofonkåt [Catchy Tunes / Warner Music] är ett på singellistan. Men veckans klättrare är Robyn [Konichiwa / EMI] som den här veckan ligger på tre av de sex högsta placeringarna på albumlistan.

Med albumen Body Talk pt. 2 (som klättrar från plats 28), Body Talk pt. 1 (som klättrar från plats 31) och Body Talk [Konishiwa / EMI] ligger Robyn tvåa, fyra respective sexa på veckans albumlista. Lägger man samman hennes listandelar för de tre albumen så får hon faktiskt en aning högre listandel än den annars överlägsna Jay Smiths självbetitlade debutalbum [Columbia / Sony Music].

Veckans albumlista innehåller inga nykomlingar, men två artister med samlingsalbum återvänder in på listan och placerar sig på topp 20. Lisa Nilsson 20 – en jubileumssamling [Sony Music] placerar sig på plats 17 och Håkan Hellström Samlade singlar 2000-2010 [Virgin / EMI] på plats 19. Håkan Hellström ligger dessutom på tionde plats med sitt senaste album 2 steg till Paradise [Stranded / Universal].

Singellistan toppas av samma fyra singlar i precis samma ordning som förra veckan. Ettan September Mikrofonkåt [Catchy Tunes / Warner Music] följs av Jay Smith Like A Prayer [Columbia / Sony Music], Daniel Adams-Ray Gubben i lådan [Sweden Music / Universal] och Petter & September Baksmälla [Bananrepubliken / Universal]. På singelllistan gör The Loney Planet feat. Akon högsta entré med I Just Had Sex [Universal Music] på plats 33.

Hans Edler går rakt in i topp på dvd-listan med The Remember Concert vol. 2 [Hans Edler Music / Cosmos—layground].

Claes Olson

Länk:
www.sverigetopplistan.se