11 januari 2011

EMI-besked i mars?

Båda parter i EMI-affären förnekar nu bestämt att musikbolaget inom de närmaste veckorna skulle lämnas över från de nuvarande ägarna Terra Firma till banken Citigroup. ”Bisarrt” säger en Terra Firma-källa till engelska Music Week om ryktet.

Såväl Terra Firma som Citigroup har den senaste veckan dementerat de rykten som florerat en tid. Rykten som sagt att Terra Firma inte skulle klara sina åtaganden till Citigroup – totalt handlar det om bankgarantier på 3 miljarder pund – och att det engelska musikbolaget därför inom de närmaste veckorna skulle övergå i den amerikanska bankens ägo.

Tidigast i mars händer något överhuvudtaget” säger nu källor hos parterna till exempelvis den engelska branschtidningen Music Week.

I branschskvallret heter det att bl.a. Warner Music och BMG Rights anmält intresse att ta över delar av EMI vid en eventuell försäljning.

Lars Nylin