16 december 2010

NORDIC MUSIC PRIZE 10 svenska kandidater utsedda

By:Larm har presenterat de 50 kandidaterna till det nyinstiftade musikpriset Nordic Music Prize för bästa nordiska album 2010. Tio kandidater från vart och ett av de fem nordiska länderna har valts ut och bland de svenska kandidaterna återfinns bland andra Familjen, Robyn, The Radio Dept., Håkan Hellström, Watain och First Aid Kit.

300 representanter från olika områden inom den nordiska musikindustrin har röstat fram de nu aktuella kandidaterna till utmärkelsen som bästa nordiska album 2010. 5 januari presenteras de 12 finalisterna som valts ut bland de nu totalt 50 album.

De tio svenska kandidaterna är:
Familjen Mänskligheten
The Radio Dept. Clinging to a scheme
Robyn Body talk
Anna von Hausswolff Singing from the grave
Håkan Hellström 2 steg från Paradise
Dungen Skit i allt
The Tallest Man On Earth The wild hunt
First Aid Kit The big black & the blue
This Is Head 0001
Watain Lawless darkness

Nordic Music Prize har instiftats på initiativ av by:Larm i Oslo, Norge och är insprirerat av brittiska Mercury Prize. Vinnaren presenteras under by:Larm 19 Februari. Förutom äran tilldelas vinnaren en prissumma på 20 000 euro.

Claes Olson