2 december 2010

Björn Lindborg ny General Manager för Warner Music Sweden

Warner Music Nordic offentliggjorde idag utnämningen av tidigare BMG-vd:n Björn Lindborg till General Manager för Warner Music Sweden. Lindborg tillträder sin tjänst 1 januari. I samband med detta övertar Warner Music Nordics nuvarande General Manager Bo Frölander huvudansvaret för Metronome, Mariann och Rhino.

Enligt Warner Musics Nordenchef Jonas Siljemark innebär rekryteringen av Björn Lindborg en fortsatt satsning på A&R-aktiviteter, ett utökat samarbete med artister och en förstärkt digital satsning.

– Björn är en ytterst innovativ ledarpersonlighet och är dedikerad till att alltid skapa resultat i världsklass för sina artister, säger Jonas Siljemark. Med honom i spetsen för vårt talangfulla svenska team satsar vi nu på att påskynda nästa fas i vår utveckling och förbättra vårt renommé som ett dynamiskt bolag som bidrar till att våra exceptionellt begåvade artister kan bygga långsiktiga karriärer.

– De senaste fyra åren har Bosse lett vårt svenska bolag på ett förnämligt sätt. I en tid av svårförutsedda förändringar har han lyckats få bolaget att växa genom att bidra till framgångar för en lång rad lokala och internationella artister. Med sin långa erfarenhet i chefspositioner sedan 1993 och sin nyckelroll i vårt förvärv av Mariann 2006 är han det perfekta valet som ledare för vidareutvecklingen av våra tre viktiga etiketter Metronome, Mariann och Rhino.

– Jag ser fram emot att få börja på Warner Music vid en så spännande tid och att få arbeta med såväl några av Sveriges mest lovande artister som flera av världens största stjärnor, kommenterar Björn Lindborg. Jag ser dessutom verkligen fram emot att få arbeta med Jonas, Bosse och det starka team de har satt samman.

Björn Lindborg inledde sin musikbranschkarriär på BMG 1991. Åren 2000 till 2004 var han vd för bolaget och sedan dess har han bl.a varit med om att starta bolaget Talent & Brands Scandinavia, där han bl.a har arbetat med Robyn, Takida, Darin, Linda Sundblad och Dead By April;liksom inspelningarna och utgivningarna av musiken till TV4:s stora succé Så mycket bättre.

Claes Olson