18 november 2010

GRAMMIS 2011 Grammis samarbetar med Svenska Moderådet

Grammis och IFPI Svenska gruppen har ingått ett samarbete med Svenska Moderådet. På grammisgalan på kungliga Operan i Stockholm 17 januari kommer de fem nominerade artisterna och banden i kategorin Årets Nykomlingar att kläs av designers från Svenska Moderådets Rookies-projekt.

– Musik och mode är närbesläktade konstarter och det är med spänning vi ser fram emot resultatet av det här kreativa samarbetet, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Svenska Gruppen som arrangerar galan.

– Det känns naturligt att sammanföra de kreativa krafterna i kategorin nykomlingar från musikvärlden och nykomlingar från modevärlden, säger Helena Mellström, marknadschef Svenska Moderådet. Att samarbeta med just Grammis är extra roligt eftersom musik är en viktig beståndsdel även i modevärlden – exempelvis vid modevisningar – och mode är också ofta en betydande faktor för musikartister.

Sedan 2005 drivs Rookies av Svenska Moderådet. Rookies är en modescen och ett forum med syfte att stötta mindre modeföretag i deras etablering på marknaden genom olika projekt, nätverk och aktiviteter.

De fem nominerade i kategorin Årets nykomlingar tillkännages i mitten av december. De aktuella artisterna erbjuds då att delta i samarbetet. Svenska Moderådet kommer att handplocka de Rookies-designers som ska ingå i projektet.

Claes Olson