8 november 2010

Anna Järvinen till Stranded

När Anna Järvinen i början av 2011 släpper sitt tredje soloalbum blir det på etiketten Stranded Rekords. ”Lika skandinavisk som en Bergmanfilm” säger Isse Samie på Stranded Rekords till MI.

Anna Järvinen slog efter tre album med gruppen Granada igenom på bred front 2007 med det unisont hyllade och uppmärksammade solodebutalbumet Jag fick feeling.

Två år senare var det dags för uppföljaren Man var bland molnen. Även denna skiva fick ett fantastiskt mottagande av både kritiker och fans. Man var bland molnen nominerades till tre grammisar i kategorierna; Årets kvinnliga artist, Årets textförfattare och Årets kompositör.

Järvinen befinner sig just nu i studio för att färdigställa sitt tredje ännu obetitlade studioalbum. Likt föregångarna är även detta album producerad av Mattias Glavå och kommer att släppas i början av 2011.

De två första albumen gavs ut av bolaget Häpna. Hennes nya bolag blir Stranded/Universal Music.

På Stranded säger Isse Samie:

– Redan inför första plattan var jag runt och nosade kring Anna. Jag hade hört hennes demos och tyckte att det svängde. I och med övergången till Universal Music och Stranded kändes det att man hade tillräckligt med backup för att ge henne en ärlig chans. Anna känns lika skandinavisk och klassisk som Marimekkotyg, en Bruno Mathsson-möbel eller varför inte en Bergmanfilm. Tidlös.

Lars Nylin