21 oktober 2010

Sony Music presenterar Viktor Norén solo – Viktorious!

I fotspåren på just nu singelaktuelle Carl Norén [EMI] solodebuterar nu även Viktor Norén – en annan av medlemmarna i Sugarplum Fairy. Som Sony Music-kontrakterad soloartist släpper han nästa vecka When We Were 10 [Sony Music] – den första singel under nya artistnamnet Viktorious.

Viktor Norén började forma sitt soloprojekt Viktorious redan för två år sedan.
– Jag ville utmana mig själv musikaliskt, så jag slängde gitarren och använda datorn som mitt enda instrument. Det öppnade en helt ny värld för mig, berättar han.

– När jag växte upp var popstjärnor som superhjältar. Michael Jackson var Batman. Madonna var Catwoman. Mick Jagger var Hulken. Beatles var en gammal serietidning om Turtles från 60-talet. Overkliga. Odödliga. Större än livet. Jag älskade mina superhjältar. Genom rockposer, läderjackor, blod, svett och turnéer med Sugarplum Fairy har jag alltid haft i mitt bakhuvud att en dag skapa min egen superhjälte. Jag ville kliva ur mig själv. Bli någon annan. Ända sedan jag var tio år har jag haft en dröm om att bli Viktorious.

I början av nästa år följs den nu aktuella singeln When We Were 10 av debutalbumet I Am Hope [Sony Music].

– Titellåten var den första låten jag skrev till Viktorious. Video Killed The Radio Star med The Buggles var den första låten som spelades på MTV. Internet Killed The Popstar borde ha varit den första låten som lades upp på Youtube. Men det finns hopp. Kärleken till popmusiken är hopp. Lady Gaga är hopp. Zlatan är hopp. 10-talet är hopp.

Claes Olson