19 oktober 2010

Hundratalet stipendiater hyllades på fullsatt Rival

Det var mer än fullsatt när STIM samlade mer än 700 personer till sitt andra STIM Music Expo på Rival vid Mariatorget i Stockholm igår. En lyckad heldag avslutades med att närmare ett hundratal av årets totalt 111 STIM-stipendiater tillsammans med årets vinnare av Atterbergpriset och STIM:s Skriftställarstipendium – Anders Hultqvist resp. Klas Gustafsson – hyllades på scenen.

Med mästerliga Petra Markgren Wangler som moderator bjöd årets STIM Music Expo på ett både lärorikt, inspirerande och varierat program. Utöver paneler med rubriker som Hur mår Festivalsverige? och Så lyckas du som musikskapare, samt en politikerduell (med företrädare för alla riksdagspartier utom Moderaterna och Sverigedemokraterna) bjöds publiken på personliga samtal och intervjuer med Lisa Miskovsky, Andreas Carlsson, Jörgen Elofsson, Aleena Gibson, Fredrik Thomander, Robin Lynch och Niklas Olovson. Som ”bonus” avslutades hela programmet med en ”överraskningsintervju” där Petra Markgren Wangler bl.a pratade spännande Stikkan Anderson-minnen med Marie Ledin.

Som helhet blev årets STIM Music Expo en mycket stor framgång. MI återkommer med en fullödig rapport från samtliga seminarier och programinslag.

Claes Olson