14 oktober 2010

v.41 Larz-Kristerz behåller förstaplatsen

Lars-Kristerz behåller den här veckan den förstaplats på albumlistan man debuterade på i förra veckan med Små ord av guld [Columbia / Sony Music]. Efter genombrottet med segern i Dansbandskampen 2008 har man därmed lyckats med konststycket att placera alla sina tre album i topp. Små ord av guld passerade redan på utgivningsdagen försäljningsgränsen för just guld.

Veckans högsta nykomling på albumlistan är Hoffmaestro Skank-a-tronic Punkadelica [Chraamofon / Warner Music] som utan att hota toppande Larz-Kristerz lyckas inta en andraplats. Nanne En rastlös själ [Lionheart Records / Universal Music] debuterar på fjärde plats, efter tidigare listettan Volbeat Beyond Hell Above Heaven [Volbeat / Universal Music]. Tredje högsta nykomling är Corroded Exit To Transfer [Ninetone Records / Universal Music] på plats 6.

Övriga nykomlingar på veckans albumlista är Antony & The Johnsons Swanlights [Rough Trade / Border] på plats 9, Fatboy Overdrive [Family Tree / Sony Music] plats 10, Anders Ekborg Painted Dreams [Universal Music] plats 16, Belle and Sebastian Write About Love [Rough Trade / Border] plats 18, John Lennon Power To The People – The Hits [Parlophone / EMI] plats 33, Freda´ Äntligen här igen – Samlade hits sedan 1984 [Universal Music] plats 37, John Lennon Signature Box [Capitol / EMI] plats 40, Lars Roos Som din dag – andliga visor & psalmer [Talking Music / Cosmos / Playground] plats 45, John Lennon & Yoko Ono Double Fantasy / Stripped Down [Parlophone / EMI] plats 47, Nymf Nymf [Transubstans Records / Border] plats 49, Joe Cocker Hard Knocks [Columbia / Sony Music] plats 52, The Concretes WYWH [Licking Fingers / Playground] plats 53, Bring Me The Horizon There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It [Visible Noise / Sound Pollution] plats 58 och Jerry Lee Lewis Mean Old Man [Verve / Universal] på plats 60. In alles 17 nykomlingar.

På den klassiska listan går Cecilia Bartoli rakt in på första plats med Sospiri [Decca / Universal Music]. På listans tredje plats finns ytterligare en nykomling: Viktoria Mullova Bach: 6 Solo sonatas & partitas [Onyx / Naxos].

Noterbart är att veckans etta på samlingslistan – Absolute Synth Anthems [EVA / Universal Music] ”endast” hamnar på en nionde plats på den totala försäljningslistan.

På singellistan avancerar Daniel Adams-Ray Gubben i lådan [Sweden Music / Universal Music] från plats 15 till en andraplats bakom Shakira feat. Freshlyground Waka Waka (This Time For Africa) [Sony Music] som efter 22 veckor på listan åter går upp i topp. Förra veckans etta Hans Edler faller med sin Black Fender [Hans Edler Music / Cosmos / Playground] den här veckan två placeringar till plats 3.

Larz-Kristerz är inte det enda dansbandet med z på slutet som toppar veckans SverigeTopplista. På dvd-listan går Lasse Stefanz rakt in i topp med På väg till Malung med Lasse Stefanz [Pan Vision], tätt följda av kollegorna i Scotts och deras På väg till Malung med Scotts [Pan Vision].

Claes Olson

Länk:
http://www.sverigetopplistan.se/